Foglalkozásaink
 
 
Mit nyerhetsz kedves látogatóm ha jógázol?
1. egészséget,
2. harmónit önmagadban és magad körül,
3. testi-lelki rugalmasságot,
4. helyreáll a természetes és egészséges tettartás,
5. mellkas domborodik, fej a helyén, a gerinc rugalmassága helyreáll,
6. az évek számának növekedésével növekszik az energia, tűrő- és teherbíró képesség,
7. növekedik a koncentráló képesség, a szellemi frissesség,
8. tanulási nehézség megszűnik,
9. stress oldás, pozitív életérzés,
10. rugalmasságot, hajlékonyságot, fiatalságot
" A táplálkozásban keressétek a gyógyulást" (Hippokratész)
Egészséges csak az lehet aki követi a természet egyértelmű parancsait!
+36 20 287-3011 (napközben), 46/751-596 (este)
JÓGA MINT MEGELŐZŐ ÉS GYÓGYÍTÓ MÓDSZER:
A legtöbb ember fizikai hatásaiért és nem a filozófiájáért gyakorolja a jógát. Figyelmük inkább korlátozódik a külső burokra, mint a személyiség belső tartalmára.
Az emberi személyiség különböző szinteken létezik és működik. Az átalg ember a fizikai testének van a tudatában. A fizikai testünk hatással van a finomabb belső szervek rendszerére és a tudatra. A test a tudatvilág tükörképe. Mutatja mennyire vagy tudatosan élő ember. Péládul: ha valki görnyedten ül, gátolja a belső szervek működését, akadályozza  a légzés és a spirituális funkciók működését is. Így kerül gátlás alá az egész szervezet, az agyi vérellátás nem megfelelő, ami feszültésget okoz az idegrendszerben, ami kihat a gondolkodásra, a közérzetre és a koncentrló képességre.
Minden egyes jóga gyakorlatnak (ászana) gyógyító terápiás hatása van. A jóga órákon van lehetőség megtanulni a legismertebb ászanákat.  A biztonságos gyakorláshoz szükség van a jól előkészített alapokra. Ha rendszeresen járunk a foglalkozásokra több száz gyakorlatot tanulunk meg az alapoktól a magasabb szintekig.
A jóga óra felépítése:
- ráhangolódás, légzés figyelés, rövid relax
- előkészítő gyakorlatok, légző- , mozgató- , emésztő- , energetikia rendszerre ható
- napüdvözlet különböző helyzetei, egyensúly gyakorlatok,
- ászanák: álló, ülő, fekvő, előre- , hátra- , oldalra-hajlító, gerinccsavaró,
- fordított testhelyzetek,
- Pránajáma (légző) gyakorlatok, bandhák és mudrák,
- relaxáció és meditáció
A jóga és egészség
A jóga ászanák és légző gyakorlatok legfontosabb hatása, hogy erősítik és megtisztítják az idegrendszert, főképpen a gerincvelőt, az idegközpontot. Erősítik a szimptaikus és paraszimpatikus idegrendszert. Nyújtják és erősítik az izmokat, nyitják az energia központokat (csakrákat) és az energia csatornákat (nádik).
Masszírozzák a belső elválasztású mirigyeket és serkentik működésüket és az elme pozitívan reagál az igénybevételre. Az ászanák gyakorlása ellenszere a magas vérnyomásnak, a szorongásnak, depressziónak, helyreáll a zavartalan anyagcsere, az egészséges idegműködés. Kialakul a normális testsúly.
A jóga az emberi test és elme egészséges működésének alapos és pontos megismerésén nyugszik. A gyakorlatok maximálisan segítik az egészség, a vitalitás és a fiatalság megőrzését.
A testgyakorlás ma már minden egészségmegőrző módszernek az alapját képezi, de a jóga gyakorlatai egyedülállóak. Az elv, melyet a jógik évezredeken át követtek az, hogy  a helyes tesgyakorlásnak nem csak az izmook fejlesztése és az összes energiánk kimerítése kell, legyen a célja a test gyöngéd nyújtása és erősítése, de mindenek fölött a vérkeringés serkentése, egészen a sejtek szintjéig, ami által a szövetek táplálékot nyernek, a salakanyagok eltávoznak, a létfontosságú szervek megint teljes hatékonysággal kezdenek működni, vagyis helyre áll az egészség.

Cím: Miskolc Győri kapu 24/B Himalájai Jóga Tradíció Jóga terme

Mindenkit szeretettel várok minden csütörtökön 8.30-10.30-ig.
 
 
AZ EGÉSZSÉG AZ EMBERI ÉLNITUDÁS MÉLTÓ ALAPJA!
Zsámbókné Zana Mária
Információ:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+36 20 287-3011, illetve  46/751-596